Uren:
Ma-Vr: 09:00-17:00 | Za & Zo 13:00-17:00

Waarom een firewall gebruiken?

Indringer

De firewall voorkomt dat onbevoegde gebruikers op afstand toegang krijgen tot uw computer of server.

Malware

Schadelijke software kan persoonlijke informatie stelen, zich verspreiden naar andere gebruikers of uw computer verder beschadigen.

Brute force-aanval

Hackers proberen honderden gebruikersnaam- en wachtwoordcombinaties om uw inloggegevens te achterhalen.

DDos-aanvallen

Firewalls kunnen proberen de toestroom van nepverkeer tijdens DDoS-aanvallen te detecteren.

Firewall

Elke website heeft bescherming nodig, net als uw eigen computer, kunnen ook online servers worden aangevallen. Daarom heeft u een manier nodig om hackers of andere bronnen van kwaadaardig verkeer te stoppen. Dit is waar de firewall de competitieve omgeving betreedt.

Maar wat is een firewall precies?
Kortom, een firewall is een barrière tussen de computer en de "buitenwereld". Als u een server heeft, kunnen kwaadwillende personen de server beschadigen als u uw website onbeschermd achterlaat. Daarom moet u er alles aan doen om de veiligheid van uw WordPress-site te beschermen. Het opzetten van een firewall zou uw eerste stap moeten zijn. Natuurlijk zijn er veel verschillende soorten firewalls en weet u misschien niet waar u moet beginnen.

Firewall-type

Er zijn veel verschillende soorten firewalls, die allemaal zijn ontworpen voor verschillende situaties. Sommige zijn geschikt voor een enkele computer, terwijl andere geschikt zijn voor filtering op het hele net.

Persoonlijke firewall
Persoonlijke firewalls kunnen de poorten beschermen die u gebruikt om verbinding te maken met websites en online applicaties, zodat aanvallers niet kunnen zien of ze open zijn. Ze kunnen ook aanvallen via het netwerk voorkomen.
Hardware vs. software firewalls
Er zijn twee verschillende vormen van firewalls: hardware- en softwarefirewalls. De softwarefirewall is een downloadbaar programma voor de computer, dat alles vanuit het centrale bedieningspaneel kan bewaken. Een hardwarefirewall biedt dezelfde functionaliteit, maar is fysiek ergens geïnstalleerd.
Pakketfilterende firewall
De pakketfilterende firewall is de eenvoudigste firewall en een van de eerste firewalls die is ontwikkeld. Het pakket bestaat uit gegevens die worden uitgewisseld tussen de computer en de server. Als je op een link klikt, een bestand uploadt of een e-mail verstuurt, wordt het pakket naar de server gestuurd. Wanneer u een webpagina laadt, stuurt de server het datapakket naar uw computer.
Stateful firewall
Stateful firewalls kunnen dynamische informatie verwerken en datapakketten bewaken terwijl ze door het netwerk reizen.
Firewall voor webtoepassingen
Webapplicatie firewalls werken op dezelfde manier, maar ze monitoren web apps in plaats van programma’s op een computer.
Next-Generation firewalls
Next-generation cloud firewalls zijn te verkrijgen als online dienst