Uren:
Ma-Vr: 09:00-17:00 | Za & Zo 13:00-17:00

Wat is cybersecurity?

Wat is het?

Een succesvolle benadering van netwerkbeveiliging omvat meerdere beschermingslagen, die zijn verdeeld over computers, netwerken, programma's of gegevens die moeten worden onderhouden.

Waarom is het belangrijk?

In de verbonden wereld van vandaag zal iedereen profiteren van geavanceerde cyberverdedigingsplannen. Op persoonlijk vlak kunnen cyberaanvallen leiden tot identiteitsdiefstal, pogingen tot chantage of verlies van belangrijke gegevens (zoals familiefoto's). Iedereen is afhankelijk van kritieke infrastructuur zoals energiecentrales, ziekenhuizen en financiële diensten.


Soorten bedreigingen

Phishing

Phishing is het verzenden van frauduleuze e-mails die lijken op e-mails van vertrouwde bronnen. Het doel is om gevoelige gegevens te stelen, zoals creditcardnummers en inloggegevens. Dit is het meest voorkomende type cyberaanval. U kunt uzelf beschermen met educatieve of technische oplossingen die schadelijke e-mails eruit filteren.

Social engineering

Social engineering is een strategie die door tegenstanders wordt gebruikt om u te misleiden tot het vrijgeven van gevoelige informatie. Ze kunnen u vragen om te betalen of toegang te krijgen tot uw vertrouwelijke informatie. Social engineering kan worden gebruikt in combinatie met elk van de hierboven genoemde bedreigingen, waardoor de kans groter is dat u op links klikt, malware downloadt of schadelijke bronnen vertrouwt.

Ransomware

Ransomware is een soort schadelijke software. Het is bedoeld om geld te chanteren door de toegang tot bestanden of computersystemen te blokkeren totdat het losgeld is betaald. Het betalen van het losgeld garandeert niet dat de bestanden zullen worden hersteld of dat het systeem zal worden hersteld.

Malware

Malware is software die is ontworpen om ongeautoriseerde toegang te krijgen tot een computer of deze te beschadigen.

Antivirus

Het belang van antivirus- en virusbescherming Antivirussoftware is software die op een computersysteem is geïnstalleerd en die het kan beschermen tegen virussen, spyware, malware, Trojaanse paarden, phishingaanvallen, rootkit- en spamaanvallen en alle andere online bedreigingen.
Bedrijven maken waarschijnlijk elke dag gebruik van computers, dus een adequate virusbescherming is cruciaal.
Computervirussen zijn geavanceerder en schadelijker dan ooit. Het virus kan de computer op een onbruikbare manier beschadigen.
U hebt antivirussoftware nodig om uw bedrijf en computersystemen te beschermen

Waarom is Antivirus belangrijk?

Antivirusbescherming is essentieel voor elk bedrijf dat zijn gegevens en computersystemen tegen beschadiging wil beschermen.
Antivirussoftware is een beveiligingsgateway die kan voorkomen dat schadelijke mensen binnenkomen.
Voorkomen is veel effectiever dan genezen, dus het hebben van een systeem dat is ontworpen om virusaanvallen te detecteren en te voorkomen, is beter dan tijd en geld te besteden aan het repareren van geïnfecteerde machines.
Bovendien kan uw reputatie, vanuit zakelijk oogpunt, worden bedreigd als een virus persoonlijke klantinformatie blootlegt of ongevraagde e-mails naar uw contacten verzendt in een poging het virus verder te verspreiden.